Spread the love
Program obuke i edukacije
FTSEE ekspertski tim organizovao je Naučni savet MSPAAS sa ciljem da se njegovi članovi dodatno angažuju u istraživanju, razvoju, edukaciji i implementaciji znanja iz oblasti šumske medicine u koncept i programe javnog zdravlja, zdravstvenog i velnes turizma i očuvanja zivotne sredine.
EDUKACIJE

GALERIJA SLIKA

Malo atmosfere naše avanture.
U REGIONU SU ZA SLEDEĆE NIVOE KOMPETENCIJA

EDUKACIJE KOJE FTSEE TIM ORGANIZUJE

I STEPEN

Za početni paket edukacije za medijatore šumske medicine, šumske vodiče za određeno područje, kao i prvi stepen za šumske velnes terapeute i specijaliste šumske medicine predlažemo edukaciju u trajanju od 20 časova od čega 8 teorijskih i 12 praktičnih na terenu tokom 4 dana po 5 radnih sati. U ovoj edukaciji učestvuju 4 sertifikovana trenera Forest therapy SEE tima za različite oblasti šumske medicine. Optimalan broj učesnika je 8, a može se kretati od 4 do 16. Nakon završene edukacije polaznici tokom 6 nedelja obavljaju zadatke praktikuma i nakon obavljenih zadataka, teorijskog i praktičnog ispita dobijaju FTSEE sertifikat za nivo obuke I stepen.

Nakon završene edukacije polaznici tokom 6 nedelja obavljaju zadatke praktikuma i nakon obavljenih zadataka, teorijskog i praktičnog ispita dobijaju FTSEE sertifikat za nivo obuke I stepen.

 

II STEPEN

Za sledeći nivo edukacije Šumski velnes i SPA terapeut (II stepen) edukacija takođe traje 20h tokom 4 dana sa izbornim modulima (tradicionalne masažne tehnike, šuma na tanjiru – Forest to plate, čajna ceremonija, laughter yoga, zdravstveni qi gong, singing bowl terapija idr.) Zadaci praktikuma se izvršavaju tokom 6 nedelja posle čega se polaže teorijski i praktični ispit. Cena izvođenja ove obuke se usklađuje sa individualnim izborom modula.

IZ OBLASTI

SERTIFIKOVANI TRENERI

Šumski medicinski specijalista

(Forest medical specialist) u cilju kreiranja i sprovodjenja terapije šumom – propisivanje prirode (Forest medical therapy – nature prescription) za pacijente

Šumski velnes i spa terapeut

(Forest wellness and spa therapist) u cilju sprovodjenja terapije šumom (Forest medical therapy) za klijente sumskog velnes programa bez obzira na lokaciju

Medijator šumskog velnesa – šumski vodič

 (Mediator of Forest Wellness – Forest guide) u cilju sprovođenja šumskog selfnesa – blagostanje u šumi (Forest selfness – wellbeing in Forest) za turiste odabrane regije

Medijator šumske medicine – šumski vodič

 (Mediator of Forest medicine – Forest guide) u cilju sprovodjenja šumskog selfnesa – blagostanje u šumi (Forest selfness – wellbeing in Forest) za turiste odabrane regije

III stepen

Za sledeći nivo edukacije III stepen Šumski medicinski specijalista koji propisuje terapiju šumom i prirodom mogu konkurisati zdravstveni radnici sa najmanje višim stepenom obrazovanja. Edukacija se sprovodi tokom 20 časova (4 dana po 5 sati) sa praktikumom od 6 nedelja. Završnim ispitom iz teorije šumske medicine i prikazom studija slučaja. Cena izvodjenja ove obuke se uskladjuje sa individualnim izborom modula.

Svi edukovani kadrovi biće osposobljeni da vode šumske terapijske šetnje u programima javnog zdravlja, programima zdravstvenog turizma, tim bilding programima, preventivnim programima za korisnike životnog i zdravstvenog osiguranja idr.

Gordana Pešalj

 

IMG-5c2943c5e7da730313106c94e5541be5-V