Spread the love
Predstavljamo vam članove našeg udruženja
Uzmi jednu ideju. Učini je svojim životom – misli o njoj, sanjaj je, živi tu ideju. Pusti da mozak, mišići, nervi, svaki deo svog tela bude pun te ideje i pusti sve druge ideje na miru. To je put ka uspehu. – Švami Vivikenanda
FOREST THERAPY SOUTH EASTERN EUROPE

OSNIVAČI

Gorana Isailović

Osnivač
Gorana Isailović, dermatolog, predsednica Udruženja MSPAAS i Co predsednica Šumske terapije Srbije, Certified Guide za terapiju šumama – ANFT, Forest medical specialist by INFOM. Predsednik organizacije i naučnog saveta “Simpozijuma šumske medicine SHINRIN-IOKU sa međunarodnim učešćem” Srbija.

Gordana Pešalj

Osnivač
Predsednica Forest Therapy Srbija grupe Medicinskog SPA saveza Srbije. Ekonomista za turizam, spec. strukovni kozmetičar estetičar – oblast medicinske estetike, predavač praktične nastave – veštine medicinskih vellness trendova na specijalizaciji za medicinski vellness na Visokoj zdravstvenoj školi u Beogradu.

Zorana Bekrić

Osnivač
Sertifikovani vodič za šumsku terapiju-ANFT, sertifikovani posrednik šumske medicine – ANFT i Medicinskog udruženja SPA Srbije. Član organizacionog odbora „Simpozijuma šumske medicine SHINRIN-IOKU sa međunarodnim učešćem“ Srbije. Student psihologije na Univerzitetu u Beogradu. Član organizacionog odbora Međunarodne radionice šumske medicine i šumskog zdravstvenog turizma u Mimicama, Hrvatska (koordinator Biblioterapije sa haiku pesmama, art terapije i stvaranja mandala, pejzažne terapije). Ljubitelj prirode sa velikim praktičnim veštinama u trehabu, kanjoningu, raftingu, alpinizmu, praćenju, planinarenju, penjanju na stene, žetvi, pejzažnoj fotografiji, veštinama preživljavanja na otvorenom, modeliranju u glini.

Ljubica Presetnik

Osnivač
At elementum leo a porttitor aliquam amet scelerisque ut condimentum vestibulum parturient scelerisque. At elementum leo a porttitor aliquam amet scelerisque ut condimentum vestibulum parturient scelerisque.
FOREST THERAPY SOUTH EASTERN EUROPE

ČLANOVI UDRUŽENJA

Marina Vukin

Član
U okviru tima FTSEE specijalizovala se za vrednovanje šumskih kompleksa namenjenih zdravstvenim programima šumske medicine i šumskog wellnesa. Studirala šumarstvo i ekologiju. Bavi se naucno-istraživačkim radom iz oblasti primenjene ekologije, ekosumarstva i urbanog šumarstva. Već dve decenije posebno se bavi promovisanjem i popularizacijom zaštićenih prirodnih područja u našoj zemlji i regionu. Urednik je naucnog casopisa sa medjunarodnim znacajem ‘SUMARSTVO – FORESTRY’. Zajedno sa timom FTSEE, učestvovala na svetskim kongresima i konferencijama vezanim za očuvanje biodiverziteta, urbano šumarstvo i zdravstveni turizam u šumama posebne namene. Poreklom iz porodice šumara, ceo svoj život, voli drveće jer je ‘tako dobro pomireno sa svojom sudbinom’.

Tena Lazarević

Član

Ana Hadžić

Član
Simpozijum šumske medicine u Beogradu 2017. godine, rad kao antropolog i prevodilac. Naučni saradnik na arheološkim istraživanjima u zemlji od kojih bi izdvojila rad na srednjovekovnoj gradini u selu Erčege opština Ivanjica 2008. godine, zatim i na više lokaliteta u opštinama Arilje i Gornji Milanovac od 2010. do 2018. godine. Koordinator pri udruženju, klasteru Re Crafts od 2018. godine. Projekat S motivom na put, podržan od strane Ministarstva inostranih poslova- uprave za dijasporu i Kulturnog centra u Gornjem Milanovc

Svetlana Zdravković

Član
Doktor psihologije, specijalista medicinske psihologije, jungovski analitičar u Institutu za mentalno zdravlje.  Nacionalni je predstavnik COST akcije CA18124 – European sexual medicine network. Docent u Visokoj školi socijalnog rada i Visokoj školi za komunikacije. Član Međunarodne asocijacije za analitičku psihologiju (IAAP), Nezavisne grupe analitičkih psihologa (IGAP) u Londonu, Centro Italiano di Psicologia Analitica (CIPA) u Rimu, Saveza društava psihoterapeuta Srbije (SDPTS). Predavač je po pozivu u Jungovom Institutu (ISAP) u Cirihu, u Švajcarskoj, u Nezavisnoj grupi analitičkih psihologa (IGAP) u Londonu u Engleskoj, Italiji, Španiji itd. Organizator je edukacije Institututa za metalno zdravlje “Analitička (jungovska) psihologija i kreativnost”. Edukaciju iz jungovske psihologije i psihoterapije pohađala u Londonu i u Beogradu, a završni ispit je polagala u Cirihu.  Predsednik komisije za Kulturni krug sredom u Institutu za mentalno zdravlje.

 

Jelena Farkić

Član
Zaposlena je kao predavač na Univerzitetu u Griniču u Londonu, gde drži nastavu u oblasti turizma, ugostiteljstva i događaja. Bavi se naučnim radom u oblastima spore avanture, wellbeing-a i mračnog turizma, kroz koje ispituje čovekovo egzistencijalno biće. Uključena je u rad FTSEE sa naučnog aspekta, i dok praktikuje kupanje u šumskom vazduhu, pomalo istražuje, fotografiše i uživa u saradnji sa ostatkom tima. 

Miloš Ivanović

Član

Valentina Dimitrov

Član
Studirala biologiju na BU. Završila školu za dizajn na IT Academy – Beograd, Zemun. Vodila radionicu ekošhiki i izlozbu srednjevekovne bošče u projektu “Pogodi ko dolazi na večeru”. Grafički dizajn za MSPAAS, FT Serbia i FTSEE. Canotherapy practitioner.

Cvetka Avgustin

Član
Internista, specijalista za javno zdravlje. U Zdravstvenom centru Olimia – Terme Olimia radi poslednjih 19 godina gde je razvila mnoge zdravstvene i wellness programe.

Ivana Lozjanin

Član

Slobodan Jovičić

Član

Milena Todorović

Saradnik
Menadžerka u kulturi i ima status samostalne umetnice u okviru Udruženja baletskih umetnika Srbije reprezentativnog udruženja u kulturi. Od 2014. godine radi u organizaciji Stanica-servis za savremeni ples iz Beograda i ko autor je i izvođač programa koji deci različitog uzrasta pružaju stimulativno interaktivno iskustvo kroz koje se upoznaju sa savremenim izvođačkim praksama. Jedna je od realizatorki „Obuke za kreativni ples i pokret” programa akreditovanog od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, a namenjenog za vaspitače, učitelje i edukatore. Predsednica je Udruženja ljubitelja džez i modernog baleta Dance Buzz Beograd gde od 2013. godine, sarađujući kao partnerska organizacija u ERAZMUS + programima za mobilnost mladih, implementira kreativne metodologije kao što su drama, muzika i tehnike savremenog plesa u radu sa različitim ciljnim grupama.

Zoran Ostojić

Saradnik
Umetnik, učestvovao na brojnim grupnim izložbama (“Coming out with Nick” – Industrija Club 2000.g.; “Portreti” – N.U.B.S 2003; Izložba grafičkih radova…). Između 2000. i 2006. godine održao tri samostalne izložbe u Beogradu i to dve žirirane u Kulturnom centru Narodni univerzitet Braće Stamenković i jednu u kafe baru “Kinić”. Takođe je zaslužan za naslovnu stranu za knjigu pesama “Duša na dlanu” D.Đorđević, kao i ilustracije za dečiji časopis “Draganić”. Oslikao je brojne murale i održao brojne radionice.

Zorica Zarić

Saradnik
Psihološki savetnik i specijalni pedagog za resocijalizaciju lica sa poremećajem u ponašanju sa iskustvom u savetodavnom radu od preko 20 godina, kao i medijator šumskog velnesa. Trener je psiholoških tehnika Duboki Peat, Integra protokol, DP2, DP4, Aspektika i Memento.

Miloš Zrnić

Član
Predavač sa 15 godiina iskustva u oblasti gastronomije, hotelijerstva, restoraterstva, turizma i menadžmenta sa istorijom rada u vodećim svetskim
hotelima kao što su: Ritz Hotel London, Claridge’s Hotel London, Hilton
London, Rosewood London, The Langham Hotel London i dr. Poseduje
veštine u oblastima menadžmenta i strateškog planiranja događaja, F&B,
predavanja.

Učešće na projektima FTSEE tima:

1. NATESS: Natural Selfness – prekogranični IPA projekat Irig-Morahalom Radionica: Čajna ceremonija u šumskom velnesu
2. Parkovi Dinarida Park Tivoli Ljubljana Obedska Bara Vojvodina sume: Čajna ceremonija u šumskom velnesu
3. Priroda kao lek: Radionica Završna ceremonija pijenja čaja, Opština Voždovac, FTSEE i Akademija strukovnih studija Beograd
4. Promocija knjige i predavanje Amosa Clifforda u Visokoj hotelijerskoj školi,
radionica Šumska SPA trpeza i predstavljanje Srpskog wellness čaja ANFT, FTSEE, Akademija Strukovnih studija Beograd
5. Kreiranje radionice Mood food spa trpeza i individualni pristup korisniku, Merkur Detox programa. Udruženje banja Srbije, Specijalna bolnica Merkur Vrnjačka banja, FTSEE, MSPAAS
6. CASB22 konferencija Kreiranje Vital bara šumskog velnesa- food art i čajna ceremonija sa Prim. dr Goranom Isailović ispred FTSEE i Emilijom Kič ispred Visoke zdravstvene skole strukovnih studija Beograd
Član stručnog saveta Medikal SPA asocijacije Srbije, recenzent programa “Forest to plate” u šumskom velnesu,
Član organizacionog odbora Festivala šumskog velnesa i proslave 10 godina šumskog velnesa u Srbiji 23.09.23 u Moroviću
Stručna saradnja na priručniku za edukaciju medijatora šumskog velnesa, autori Jelena Farkić i Gorana Isailović