Opis radionice

Cilj ove radionice je prezentacija tradicionalnog japanskog zdravstveno-preventivnog programa kupanja u šumskom vazduhu. Ova drevna metoda primenjivana je u Japanu kroz vekove, a svoju renesansu doživljava počev 1980-ih godina. Tada je Ministarstvo zdravlja Japana uložilo ogromna sredstva za naučna istraživanja kojima je pokazano da je udisanje šumskog vazduha i njegovih aromatičnih molekula – fitoncida, višestruko korisno za kvalitet života, wellbeing i zdravlje.

Japanski pristup kupanja u šumskom vazduhu podrazumeva uranjanje i sjedinjavanje sa atmosferom šume i uživanja u njenoj blagodeti, na opuštajuć, jednostavan način. Ući ćemo u šumu, isključiti mobilne telefone, ostaviti sve svoje brige iza sebe, i dozvoliti sebi luksuz da ne radimo ništa – jer dokolica je nešto što savremenom čoveku najviše nedostaje u današnjem ubrzanom dobu.

  • Mesto okupljanja: TBC
  • Trajanje: cca 2h 30min
  • Veličina grupe: 10-15 osoba

Šta da očekujete: Nakon kratke uvodne reči i upoznavanja, krenućemo u šetnju kroz šumu, dok ne pronađemo lepo mesto za čajanku i naše kvalitetno dokoličarenje uz kreativne aktivnosti.

Šta nije uključeno u paket: Prevoz do i od mesta sa kog krećemo u šetnju

Za sve informacije o pojedinostima, kontaktirajte vaše vodiče:

Jelena Farkić 062/214324 i Gorana Isailović 065/20004235

Radionicu vode:

JELENA FARKIĆ

Sertifikovani medijator šumskog velnesa MSPAAS i FTSEE

PRIM. DR GORANA ISAILOVIĆ

Sertifikovani ANFT vodič (Kalifornija) i sertifikovani forest medical specialist od strane japanske asocijacije INFOM